Župnijske skupine

Mladinska skupina. Smo skupina navdušenih, veselih in energije polnih mladih. Srečujemo se vsak petek ob 19.30 – navadno se nas zbere od 15 do 20. Srečanja vodi s. Sabina, FMM.  Naprej imamo kratko druženje, potem pa sledi molitev in pogovor o neki temi - bodisi aktualni svetovni temi, kakšni osebi, v kateri bi lahko videli zgled, ali pa si zgolj razlagamo svetopisemske odlomke, ki lahko nas mlade v tem potrošniškem svetu spodbujajo živeti tako, kot od nas želi On. Včasih povabimo na srečanje kakšnega gosta ali pogledamo zanimiv film in poskušamo odkriti v njem kaj spodbudnega. Na naših srečanjih lahko najdemo (oz. naredimo) dobro vzdušje in se zato tudi dobro počutimo. Pred prazniki skupaj častimo Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Zelo radi pojemo, zato na naših srečanjih ne manjka petja in veselja. Enkrat v mesecu sodelujemo pri nedeljski sveti maši, kjer lahko izrazimo svoje talente in s tem gradimo župnijsko skupnost. Radi smo skupaj, zato se včasih odpravimo na kakšen izlet ali družimo izven rednih srečanj.
"Mladost je kot vihar, ki te utrdi, da se postaviš na lastne noge…". Smo pestra skupina, vsak od nas je drugačen, vsak od nas nosi svoj križ. Najpomembneje pa je to, da smo tu drug za drugega, se povežemo v molitvi in si pomagamo po najboljših močeh. 
    Prav ta medsebojna povezanost pa nam omogoča, da že 17 let skupaj pripravljamo oratorij za otroke. Več o oratoriju, o nas in o pripravah na oratorij najdete na naši FB strani: Oratorij Dobrova: https://www.facebook.com/Oratorij-Dobrova-2019163621694250/
    Za mladost je značilno, da išče odgovore na različna vprašanja in dileme, ki se porodijo v glavi, še večkrat pa v naših srcih. Če iščeš odgovore in bi rad delil in spoznaval krščanstvo v dobri družbi, se nam pridruži.
    "Mladost ni več samo norost" je eno izmed gesel, ki naši skupini dopušča, da smo taki kot smo, saj je mladost Jezus med nami. Zato se ne boj! Z veseljem te sprejmemo! 
s. Sabina, Monika Dolinar, Klara Majer